Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Αρζουμανίδη για τον πιθανό αποκλεισμό της Πάλης


Δήλωση Αρζουμανίδη για τον πιθανό αποκλεισμό της Πάλης
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Πάλης και του Ερασιτεχνικού ΜΜΑ, Γιάννης Αρζουμανίδης, απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας μας μετά την πρόταση της ΔΟΕ για την αποβολή της Πάλης από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα.
«Κύριοι,
Με στενοχώρησε το γεγονός του πιθανού αποκλεισμού της Πάλης από τους Ολυμπιακούς αγώνες και για να ακριβολογώ του υποβιβασμού του αθλήματος από τα 25 βασικά αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων σε άθλημα προαιρετικό.
Το άθλημα της Πάλης έχει συμμετοχή σε 22 Ολυμπιακούς αγώνες. Αποτελεί τη βάση σε όλα τα μαχητικά αγωνίσματα. Σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο χόκεϋ κ.λπ. οι αθλητές παλεύουν. Όταν υπάρχει αντίπαλος ή εμπόδιο, όλοι οι πολίτες και οι πολιτικοί χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως: «Πάλεψέ το!», «Πρέπει να το παλέψουμε!», «Αγωνίζομαι για τη βιοπάλη!»
Με τις λίγες αυτές σειρές είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το νόημα της Πάλης στην αναζήτηση του δίκαιου και τη σύνδεσή της με τον άνθρωπο.
Είναι άδικο και ανώφελο ένα άθλημα άκρως θεαματικό, όπου συμμετάσχουν 180 κράτη να πέσει άδοξα!
Πιστεύω ότι με τις συντονισμένες ενέργειες της FILA και Ολυμπιακών Επιτροπών των περισσότερων από τα κράτη που μετέχουν σε αυτή, η λογική θα πρυτανεύσει και η Πάλη θα δικαιωθεί.
Τέλος, παρακαλώ θερμά τον Πρωθυπουργό της Χώρας να σπεύσει προς πάσα κατεύθυνση για να μεταπείσει τους Ιθύνοντες ώστε η Πάλη να παραμείνει στα Ολυμπιακά αθλήματα για να τονίζεται η Ελληνικότητα της καταγωγής τόσο αυτής όσο και των Ολυμπιακών αγώνων, αφού η Πάλη είναι το άθλημα των Ολυμπιονικών!»
πηγη.http://www.eofp.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου